06-12-03

Bedenking

Bij Design kun je een design voor je blog downloaden. Op zich een heel nobel initiatief, daar niet van. De download link brengt je bijvoorbeeld naar White Xmas design alwaar de code in een tekstvak staat. Selecteer, copy en past in je template. Klaar is kees.

Aangezien die code gehost is bij Geocities, heb je bij het gebruik van de wat mindere browsers zoals Internet Explorer alweer een popup achter de kiezen. Maar goed, je moet wat overhebben voor een gloednieuw design.

De image van dat bepaalde design staat er ook meteen. Gehost ergens anders, namelijk bij CompuServe Our World, alwaar de ontwerper van het design een eigen homepage heeft aangemaakt, en daar, om het oneerbiedig te zeggen, het plaatje heeft neergeplempt.

En daar zit een beetje het probleem. Stel dat het design heel populair wordt. Iedere keer er een pagina opgevraagd wordt van iemand die voor dat design gekozen heet, wordt het plaatje van de gratis homepagina gehaald. Zit er beperking op de gebruikte bandbreedte? Wat gebeurt er als die overschreden wordt? Gaat de site dan tijdelijk uit de lucht, tot de volgende dag ofzo wanneer het nieuwe quotom aan bandbreedte ter beschikking komt?

Ik heb de voorwaarden niet gelezen maar mag die homepagina wel gebruikt worden om bijvoorbeeld afbeeldingen te hosten die ergens anders gebruikt worden? Stel even dat dat niet mag en bij CompuServe komen ze erachter en ze halen de site uit de lucht? Of de site is tijdelijk down, wegens technische problemen?

Dan zitten al de gebruikers van dat design in de problemen. Maar dat is misschien het risico van het vak?

14:03 Gepost door Morgaine | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.