08-12-03

Ook mijn blog ontkomt er niet aan

Ook mijn blog ontkomt er niet aan. De blog wordt in Gecko based browsers NIET goed weergegeven. En ik denk dat het niet aan mij of de browser ligt (maar waarom wordt de header van Arcadim dan verdikkeme wèl goed weergegeven?)

Internet Explorer

Beeld in Internet Explorer

Gecko based browser

Beeld in Gecko based browser

Het gaat niet om de kleurverschillen van de sidebars (dat komt door het opslaan) maar om het feit dat de backgroundimage van de header niet wordt weergegeven, ook de images die gebruikt worden als dividers tussen verschillende free content blokken niet (en dat zijn gewoon de standaard images bij Skynet gehost)

06:21 Gepost door Morgaine | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

background-attachment : fixed; Hey Morgaine:
background-attachment : fixed; wordt in gecko anders gerenderd dan in IE: In gecko betekent het namelijk fixed t.o.v. de totale pagina, en in IE betekent het fixed t.o.v. het element waar de style class op slaat.
(IMHO is dat een klein foutje van gecko)

in tags zonder scrollende inhoud (bv je titel) hoef je eigenlijk ook geen fixed background te hebben.
als je die background-attachment : fixed; dus even uit je .top_title style haalt, wordt je titel ook netjes weergegeven in Gecko (op mijn Firebird ziet ie er prachtig uit dan)

groeten !

Gepost door: Steffest | 08-12-03

Wat zijn Wat zijn jullie mooi bezig! Zelf hou ik mij als tekstliefhebber niet zo bezig met "de omgeving". Ik heb heel voorlopig nog maar wat aan geprutst en (voorlopig) alleen wat kleurtoetsen aangebracht. De 'header' is alleen het volgende:
header background-attachment : fixed;
background-position : left;
background-image : url(http://users.skynet.be/paulrigolle/beeldenzijt/seuphorzw.jpg);
background-repeat : repeat;

Gr.!!!

Gepost door: Arcadim | 08-12-03

Dank voor de tip Steffest ik zal het eens uitproberen. Maar toch, of het nu fixed is ten opzichte van de pagina of ten opzichte van het element, wanneer ik in bijvoorbeeld Firebird rechts klik en klik op 'show background image' (weet niet hoe dat precies heet in een Nederlandstalige browser), dan krijg ik de afbeelding gewoon te zien. Ik zou die achtergrond afbeelding sowieso te zien moeten krijgen, al was het op een verkeerde plaats.

Feit dat Arcadim ook background-attachment : fixed; heeft staan, doet mij vermoeden dat het daar toch niet aan ligt. De elementen die in bepaalde table data cellen staan en ook afbeeldingen zijn (zoals die in de template waar ik van uit ben gegaan gebruikt werden), worden ook niet weergegeven.

Wanneer het aan mij ligt, zal ik net zo lang zoeken tot het wel goed weergegeven wordt maar erg handig is het niet, zoals de pagina's zijn opgebouwd, vol met tabellen en tabellen in tabellen. Ik durf de pagina zeker niet door een validator te halen *grijns*

Misschien moet ik eens een template maken waar ik gewoon ALLES weggooi en de pagina opbouw met div tags en positioneren. Zou het liefst de pagina in XHTML schrijven maar ja, dat gaat helaas hier niet.

Gepost door: Morgaine | 08-12-03

Het heeft geholpen tenminste, voor het eerste gedeelte van mijn probleem. De achtergrondafbeelding wordt nu ook in gecko based browsers weergegeven. Blijf het toch onlogisch vinden waarom de blog van Arcadim wel met achtergrondafbeelding wordt weergegeven bij het gebruik van background-attachment: fixed; en de mijne niet.

Het tweede deel van mijn probleem, mja, daar zal ik nog naar moeten zoeken (de afbeeldingen die gebruikt worden bij de afscheiding van de verschillende freezone blokken).

Nogmaals bedankt Steffest !

Gepost door: Morgaine | 08-12-03

Wat alvast niet helpt:

vervangen door


Gepost door: Morgaine | 08-12-03

Mmmm volgens mij worden ze wel weergegeven maar vallen ze in het niet bij de rode border die in een table cell onder en boven de cell met de image staat. Wanneer ik de rode border weghaal, zie ik nog een glimps van die afbeelding ...

Gepost door: Morgaine | 08-12-03

Of misschien moet ik maar denken: het ziet er zo toch ook wel aardig uit. Het gaat tenslotte om een gratis template in wording. Is eigenlijk mijn eer te na maar met een beperkt aantal uren in een dag (ookal zijn er dat voor mij meer dan voor de gemiddelde mens dankzij een chronische slapeloosheid) ...

Gepost door: Morgaine | 08-12-03

ik vind je blogje heel speciaal goh wij hebben ook moeten zoeken om de blog juist te krijgen en onze paste ook niet in het raster wij hebben gesukkeld maar eindelijk is er toch een beetje uit de bus gekomen. Ik vind je blog heel leuk hoor. Doe zo verder. marjoets

Gepost door: weefsnitje | 10-12-03

De commentaren zijn gesloten.