12-12-03

De prijs voor het gebruik van de meeste verkleinwoorden

gaat ongetwijfeld naar Blog-Tips voor beginners. Enkele fragmenten:

Snuffel op dit blogje eens rond..
( Ook in het archiefje ! )

Heb je een vraagje ?
Laat gerust een berichtje achter ...

Om probleempjes te voorkomen ... Daarna maak je nogmaals een kopietje.. en met dat kopietje kan je dan gaan werken.. Ik zal proberen om hier en daar een tipje op Blog Tips te zetten..

Gebruik jij ook scriptjes e.d. van BLOG TIPS ? en wil je jouw blogje ook een keertje in de kijker gezet zien ?

Toen ik net m'n pc-tje opstartte..

Ieder vogeltje (om in stijl te blijven) zingt zoals het gebekt is, maar ben ik dan de enige die zich ergert aan een overmatig gebruik van verkleinwoorden?

06:42 Gepost door Morgaine | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Nee Nee, mijn lief klein morgaine-tje, je bent echt niet de eniguuuuuh!!! Maar het is natuurlijk wel fantastisch als je ons wereldje zo kunt ervaren alsof er nooit iets aan het handje lijkt. En je bovendien al die lieve mensjes bij het handje met je mee mag nemen. Johan A., kom terug! En liefst zo vlug mogelijk! Alhoewel ik nu wel eerst heel hard toe ben aan een wasje en een plasje!

Gepost door: Arcadim | 12-12-03

Mocht je even niets te doen hebben... Breng je dan een bezoek aan mijn blog. Zo ben je misschien de techneut die ik zoek om tot een oplossing van mijn probleem te komen.

Gepost door: PieterJan | 12-12-03

Veplichte titel Ach, dat is toch een kleintje.

:-)

Ik heb toevallig zonet een blog ontdekt waar iemand zich hier uitgebreid vrolijk over maakt , dus je bent niet de enige.

http://rot-op.skynetblogs.be/

Gepost door: the insane | 12-12-03

Niet ergjes... Ieder bloggertje blogt zoals het gebekt is, en als het je niet aanstaat, er zijn nog 7.000 andere Skynet Blogs en miljoenen andere sites waar minder verkleinwoordjes gebruikt worden.
Blog-tips heeft al verschrikkelijk veel verwezenlijkt als het er op aankomt om beginnende non-technische bloggers uit te leggen hoe ze hun blog kunnen verfraaien. Veel meer dan welke andere blogger ook.
Volgens mij is een groot deel van dat succes zelfs te danken aan dat taalgebruik: het is de taal van het doelpubliek, zodat ze gerustgesteld worden. Hier geen technische uitleg in nerd-jargon, maar een 'uitlegje over het maken van een eigen designtje met bloemetjes en hondjes!'
Prima toch?

Gepost door: Maarten Schenkje | 12-12-03

Natuurlijk Maarten zoals ik al zei, ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Maar daarom staat het mij nog wel vrij om me eraan te ergeren en ook om mijn ergernis te uiten. Zoals het ook eenieder vrij staat om kritiek te uiten op hetgeen ik online zet. En ik ben van mening dat je ook niet-technische uitleg kunt geven zonder te vervallen in verkleinwoorden. Technische uitleg in nerd-jargon? Die ben ik hier sowieso nog niet tegengekomen. Hoe verkleinwoorden geruststellend kunnen zijn begrijp ik niet goed maar dat zal wel liggen aan het feit dat ik dan waarschijnlijk niet tot de doelgroep behoor.

Gepost door: Morgaine | 12-12-03

Morgaine Stoor je je ook aan archaïsch taalgebruik? En dan met name ende meer bepaald aan het mijne?
Of ben je zo raar als ik en vind je dat grappig?

Gepost door: GDB | 13-12-03

Archaïsch taalgebruik ... als stijlfiguur , weloverwogen gebruikt, daar kan ik zeker inkomen, dat kan een zeer grappig effekt opleveren (of een oubollige indruk geven, naar gelang de context). Zelfs verkleinwoorden kan ik wel pruimen wanneer zij aangewend worden om een statement te maken. Wanneer ik echter het gevoel krijg op zeer denigrerende wijze toegesproken te worden, alsof ik de kleuterklas amper ontgroeid ben, gaat al m'n haar overeind staan.

Taal is veelzijdig. De keuze voor een woord en niet voor een ander met dezelfde betekenis, is belangrijk, draagt bij tot het overbrengen, niet alleen van een boodschap, maar ook van het gevoel dat de lezer/kijker/toehoorder erbij krijgt. En hoewel veel mensen graag denken dat ze zo rationeel zijn, ontsnappen ook zij niet aan de gevoelens die de woorden ben hen oproepen, al is het maar onbewust.

Gepost door: Morgaine | 13-12-03

O o o mijn taalgebruik ergert je dus zo erg..
maar je vond mijn blogJE dan toch goed om er je GRATIS en ONGEVRAAGD reklame op te posten ! Remember ????

Wat een kleingeestig kreng ben jij seg ..
Trouwens MIJN blog tips zijn GRATIS ! ! ! !
ik vraag GEEN kleine vergoeding om de mensen te helpen
zoals jij wel doet met je designs
enne.. mijn tijd is ook kostbaar...
of denk je dat tijd alleen kostbaar is .. als je niets anders te doen hebt.. om andere blogs belachelijk te maken ???

Heb hier nog maar per toeval een klein stukje gelezen..
maar zo zie ik de blog van Pieter Jan ook al belachelijk gemaakt..

MeisJE toch .. jij moet nog heel veel leren hoor !

Toch succes met je hopen blogjes...

Gepost door: viviane | 08-01-04

De commentaren zijn gesloten.