15-12-03

Top 10

Hoewel de Top 10 pagina wel aardig is, zegt het eigenlijk niet zoveel. Zo zie ik dat deze blog al op de derde plaats staat van meest gebruikte RSS feeds. Maar dat kan zoveel zeggen. Bijvoorbeeld dat nummer 1 vijf keer gebruikt wordt, nummer 2 drie keer, nummer 3 twee keer en al de rest slechts één enkel keertje. Maar de cijfers zouden net zo goed 2000, 1500 en 10 kunnen zijn voor respectievelijk nummer 1, 2 en 3.

Ook bij de andere lijsten mis ik concrete cijfers. Populairste ooit? Theoretisch is het mogelijk om daar op de eerste plaats te staan met slechts 1 bezoeker per dag, zolang de andere blogs nog minder bezoekers trekken. Maar voor hetzelfde geld krijgt nummer 1 duizenden bezoekers per dag. Cijfers zouden toch een stuk duidelijker zijn.

04:43 Gepost door Morgaine | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

top-10 Die RSS feeds lijkt mij eigenlijk een overbodige top-10, want het duidt volgens mij enkel aan wie er meerdere blogs heeft en via die RSS-feeds naar zijn andere blogs verwijst.

Gepost door: superkeun | 17-12-03

Mnou nee, dat is natuurlijk een mogelijkheid, om RSS feeds zo te gebruiken (en dat is tegelijkertijd ook een reden waarom de feed van deze blog hoog in de top staat) maar er zijn nog ontelbare andere toepassingen.

Zo kan ik bijvoorbeeld via de feedreader NewsGator de berichten in de blogs waarvan ik op de RSS feed ingeschreven ben, in Outlook lezen, of alle blogs die ik lees verzamelen in Bloglines (zie de link onder deze reactie) om ze allemaal gemakkelijk op één plaats bijeen te hebben, of ...

Ontelbare mogelijkheden.

Gepost door: Morgaine | 18-12-03

De commentaren zijn gesloten.