22-12-03

Genegeerde blog (deel 1)

Sommige nieuwe bloggers worden hier enthousiast welkom geheten. Andere bloggers dan weer niet. De redenen hiervoor weet ik niet (misschien kan iemand die vaak als allereerste een bericht achterlaat op nieuwe blogs, me dat uitleggen?). Vandaar een nieuwe 'categorie', de 'genegeerde blog'. Een blog die al een tijdje bestaat maar waar nog niemand ooit een berichtje achterliet. Of niemand behalve ik, zoals ik daarnet deed op blog 1 in de reeks: wind tegen.

Bezoek de blog eens en indien het je aanstaat, laat dan een bericht achter. Waarbij ik overigens niet wil zeggen dat je je verplicht moet voelen. Aan reacties die niet oprecht gemeend zijn, heeft niemand iets natuurlijk.

04:35 Gepost door Morgaine | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Ik had hem gelezen ... Meestal échter reageer ik niet. Ik moet iemand al redelijk goed kennen éér ik wat "vlot" word.

Maar om je antwoord te geven op je vraag "waarom" ... wel dat is omdat mensen met bepaalde zaken niet goed weg weten. En het is gemakkelijk om op iedere nieuwe blog, de nieuwe blogger succes toe te wensen, behalve als het gaat om iemand die nà acht jaar huwelijk zijn vrouw ziet vertrekken voor een "allesbehalve" gezonde reden. Op dat blog is OOK NIET gereageerd. Het blog bestaat wel nog maar is getransformeerd en je kan de oorspronkelijke inhoud ervan niet meer lezen.

Gepost door: ms | 22-12-03

genegeerde blog Eigenlijk sta ik volledig achter wat MS hiervoor mij heeft geschreven. De blog die jij opnoemde had ik nog nooit gezien. Evenmin als ik jou pas ontdekt heb via MS.
En ik verwelkom soms ook nieuwkomers, als ik denk dat wordt misschien een leuke blog om terug te komen lezen, maar soms valt dat ook dik tegen en kan je eigenlijk beter eerst de kat uit de boom kijken.

Ik heb enkele maanden terug ook een bloggedicht geschreven, dat op mijn blog staat en dat toen door skynet op de introductie pagina werd vermeld.

Vaak gaan nieuwkomers ook aan mijn neus voorbij, omdat ik niet de ganse dag achter de computer zit en dit ook alleen maar in mijn vrije uurtjes doe.

Verder ga je maar eens bij Urbain lezen, want daar heb ik ook al een hele colum geschreven en ga nu maar weer eens eventjes stoppen.
Ik wens jou hele fijne feestdagen en nog veel veel blogfun toe.

Tot blogs van Marian.

Gepost door: marian | 22-12-03

Het is waar dat veel mensen niet goed raad weten met minder aangename berichten. Je ziet het ook in 'het echte leven'. Wanneer mensen bijvoorbeeld ziek worden, blijven de meeste vrienden weg, niet eens uit kwade wil maar omdat ze niet weten hoe zich te gedragen. Maar in slechte tijden heb je juist OOK je vrienden nodig.

Niet dat een nieuwe blogger als vriend beschouwd kan worden natuurlijk. Het is ook geen verplichting om nieuwe bloggers welkom te heten. Maar ik zag het berichtje van Urbain in zijn mini-chat staan: er zal toch wel geen kat komen. En op een of andere manier raakte me dat. Ik weet dat een groep mensen hier op de Skynet blogs me maar gewoon een kreng vinden *grijns* maar ook ik heb 'zwakke momenten' ;-p waarin in meeleef met anderen.

En ja Marian, nieuwkomers gaan inderdaad gemakkelijk aan je neus voorbij omdat ze maar korte tijd even vermeld staan. De top10 is dan weer bevolkt door meestal steeds dezelfde namen. Ongetwijfeld leuk voor de mensen die daar staan, maar ik zou het veel nuttiger vinden om bijvoorbeeld een rubriek te hebben zoals 'nieuwe blogs in de afgelopen 7 dagen' of 'nieuwe blogs in de afgelopen 30 dagen'. Liefst 30 dagen omdat je inderdaad soms beter de kat uit de boom kijkt. Omdat je uit één berichtje de persoon niet kunt kennen (uit 10 ook niet maar je hebt dan toch een idee). En misschien vind je de persoon achter de blog bij nader inzien maar helemaal niets. Wanneer een nieuwe blog wat langer zichtbaar is, lijkt me ook de kans dat iemand een kijkje gaat nemen, wat groter.

En al blog je in de eerste plaats voor jezelf, ik ben ervan overtuigd dat iedereen het leuk vindt af en toe eens een reactie te krijgen.

Gepost door: Morgaine | 22-12-03

Gôh Wie bezoekers welkom heet met een nachtelijk glas jameson kan enkel in m'n achting stijgen (dacht hij, lurkend aan een bushmills die enkel in de stokerij zelf te krijgen is...)

Gepost door: beck | 23-12-03

... Aan de heer Beck,
U heeft overschot van gelijk bij uw stelling aangezien deze dame zo vriendelijk was deze mens een glas aan te bieden daar waar de heer Beck zijn godendrank niet wenst te delen met ons. Dorstigen laven is een deugd mijn beste vriend, zeker in deze Kersttijden.

Gepost door: OOK | 23-12-03

Had ik uw aanwezigheid opgemerkt voor ik in slaap viel...

Gepost door: beck | 23-12-03

Ik zou zeggen dat ik momenteel een overheerlijke Black Bush aan het nuttigen ben, u weet wel, zo'n limited Bushmills editie, maar bewaar deze voortreffelijke whiskey liever voor duisterdere uren. Momenteel slechts sterke koffie maar die wil ik dan ook groothartig offreren aan al wie wel trek heeft in een bakkie.

Gepost door: Morgaine | 23-12-03

Genegeerd blogje Andere mensen noemen dat "blogje in het kijkertje". ;-)

Ik erger me trouwens juist aan al die nietszeggende reacties die je ziet als mensen een nieuwe blog beginnen en die voornamelijk tot doel hebben weer een extra hitje op de eigen blog te krijgen. Ik kan wel begrip opbrengen voor dat laatste maar kan het dan ook een beetje *kuch* origineel zijn alsjeblieft ?

Gepost door: the insane | 31-12-03

Origineel? Wat is dat?
zei het kuddedier

En 'Blogje in het kijkertje' lijkt wel te lijden aan inteelt ...

Gepost door: Morgaine | 02-01-04

Tsja Meestal baseer ik me op de index met laatste updates. Iemand die regelmatig iets schrijft, zal ik dus ooit wel eens opmerken. Zij die slechts eenmalig iets schrijven, jammer !!!
Andere "zoekmethode" : links die ik op andere blogs vind. maw vertrouwen op de goede smaak van reeds bekende bloggers. :)

Gepost door: leentje | 08-01-04

De commentaren zijn gesloten.